SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Kırım’ın işgalden kurtarılması, Ukrayna ordusu için öncelikli hedeflerden birisidir

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgali altındaki Kırım'da yaşayanlara saldırı ihtimaline hazırlıklı olmaları için tavsiyede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 02:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Kırım’ın işgalden kurtarılması, Ukrayna ordusu için öncelikli hedeflerden birisidir

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Türkiye'deki deprem felaketine ilişkin Kırım Tatar Milli Meclisinin Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de gerçekleştirdiği yardım kampanyası çerçevesinde Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulundu. Yardım tırının Türkiye'ye gönderilmesi töreninde QHA'ya verdiği röportajda, Kırım’ın mutlaka Rus işgalinden kurtarılacağını belirten Çubarov, “Tüm süreçler, Kırım’ın kurtarılmasının Ukrayna ordusu için öncelikli hedeflerinden biri olduğuna işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

"KIRIM'IN İŞGALDEN KURTARILMASI, UKRAYNA ORDUSU İÇİN ÖNCELİKLİ HEDEFLERDEN BİRİSİDİR"

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Rus işgalci güçlerinin Kırım’da savunma yapıları inşa etme girişimlerini Kırım Haber Ajansına değerlendirdi. 

Kırım’ın işgalden mutlaka kurtarılacağını belirten Çubarov, “Hangi yollarla kurtarılacak şu an söylemek zor. Bunun sadece askeri yolla olmayacağı anlaşılıyor ama silahların kullanılacağı durumlar da olacak. İşgalciler sözde savunma yapıları inşa ediyor ve bunun onları koruyacağını sanıyorlar. Fakat bu onları koruyamaz. Çaldıkları Kırım’ı ellerinde tutamayacaklar. Ama Ukrayna’ya sadık kalan Kırımlılara tavsiyem şu: köyde yaşıyorlarsa bodrum katlarını, sığınabilecek başka yerleri hazırlasınlar. Şehirde yaşıyorlarsa en yakın sığınağın yerini öğrensinler. Kesin olarak buna ihtiyaç duyacaklarını söylemiyorum ama buna ihtiyaçları olabilir. Tüm süreçler, Kırım’ın işgalden kurtarılmasının Ukrayna ordusu için öncelikli hedeflerinden biri olduğuna işaret ediyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.