SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: İşgalciler, hendek kazarak Ukrayna ordusunu durdurabileceklerini sanıyorlar

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rus işgalcilerin Kırım’ın çeşitli bölgelerinde savunma amacıyla hendek kazma çabalarını Kırım Haber Ajansına değerlendirdi. Kırımoğlu, "İşgalciler, hendek kazarak Ukrayna ordusunu durdurabileceklerini sanıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: İşgalciler, hendek kazarak Ukrayna ordusunu durdurabileceklerini sanıyorlar

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rus işgal güçlerinin Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının modası geçmiş savaş geleneklerini örnek alarak Kırım’da hendek kazdığını ifade etti.

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu, Rus işgalcilerin Kırım’ın farklı yerlerinde kazdığı hendek ve oluşturduğu savunma hatlarını Kırım Haber Ajansına değerlendirdi.

Ejderha dişi olarak adlandırılan tanksavar engelleri yerleştirerek ve hendek kazarak işgalcilerin hendek savaşına hazırlandığını belirten Kırımoğlu, "Bu tür hendekleri işgalciler kaçtıktan sonra Herson etrafında gördük. İşgalciler Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının modası geçmiş savaş geleneklerine dayanarak hareket ediyorlar. Günümüzdeki çatışmaların biraz farklı ilerlediğini hesaba katmıyorlar" dedi.

"HENDEK KAZARAK UKRAYNA ORDUSUNU DURDURABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR"

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci yönetimin hendek kazmak isteyen gönüllüleri aradığını aktaran Kırımoğlu, “Bana biri, bir hendek için 300 ruble ödendiğini anlattı. Yani günde 2 bin ruble kazanmak için 6-7 hendek kazmak gerekiyor. Ama kazmaya devam etsinler. Bu şekilde Ukrayna ordusunu durduracaklarını sanıyorlar"  ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.