SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Kerç Köprüsü'ndeki onarımı yıl sonuna kadar uzattı!

İşgalci Rusya, 17 Temmuz'da yaşanan patlamanın ardından Kerç Köprüsü'nü hemen tamir edemeyeceğini açıkladı. İşgalciler, köprünün onarım süresini, 31 Aralık 2023'e kadar uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Kerç Köprüsü'ndeki onarımı yıl sonuna kadar uzattı!

İşgalci Rusya, 17 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen patlamanın ardından Kerç (Kırım) Köprüsü’nün hızlı bir şekilde onarılamayacağını belirtti. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, 25 Temmuz’da imzaladığı kararname ile, 1 Temmuz’a kadar onarılması gereken Kerç Köprüsü'nün onarım süresini 31 Aralık 2023’e kadar uzattı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDE PATLAMA

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç Köprüsü'nde, 17 Temmuz’da patlama meydana gelmişti. Patlama sonucunda köprünün bir kısmı çökmüştü. Patlamanın yaşandığı gün, Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, köprüde "olağanüstü bir durumun" yaşandığını duyurmuştu. Aksyonov, bu nedenle köprünün trafiğe kapatıldığını bildirmişti.

KÖPRÜNÜN BİR KISMI ÇÖKTÜ!

Kerç sakinleri sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, 17 Temmuz 2023 tarihi saat 03.20 civarında iki ayrı patlama sesinin duyulduğunu belirtmişti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, köprünün bir kısmının çöktüğü görüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.