SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım’da Ukrayna vatandaşlarına ait 2 bin 600’dan fazla mülkü gasp etti

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, Yarımada'daki Ukrayna devleti ve vatandaşlarına ait mülkleri yağmalamayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2023 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım’da Ukrayna vatandaşlarına ait 2 bin 600’dan fazla mülkü gasp etti

Kırım’ı işgal eden Rusya, 2014’ten bu yana Yarımada'da Ukrayna’ya ait mülkleri yağmalıyor. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi yaklaşık 10 yıllık sürede, Ukrayna vatandaşlarına ait 2 bin 600’dan fazla şirket, işletme, dinlenme tesisi, bina gibi mülkleri “kamulaştırma” adı altında gasp etti.

Kırım’ın sözde Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov dün, Ukrayna vatandaşlarına ait olan ve işgalciler tarafından güya “kamulaştırılan” mülkler hakkında açıklamada bulundu. İşgalci, “Bugüne kadar 192 kişiye ve şirkete ait 2 bin 600'den fazla taşınır ve taşınmaz malı kamulaştırdık. Aynı zaman 24 kamulaştırılmış tesis açık artırmada satıldı. Ve bu çalışmaya gelecek yıl da mutlaka devam edilecektir." dedi.

KTMM BİNASI DA İŞGALCİLERCE GASP EDİLDİ

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Parlamentosu, 24 Mayıs 2023'te aralarında Akmescit’teki (Simferopol) Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binası da dahil olmak üzere bir dizi bina ve şirketin “kamulaştırılması” kararını kabul etti. İşgalciler, 7 Eylül’de Akmescit’teki KTMM binasının 2 numaralı Akmescit Müzik Okuluna devredildiğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.