SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Cephesi girişiminden Numan Çelebicihan Taburu'na araç desteği

Kırım Cephesi girişimi, Herson bölgesinde Rus işgalcilere karşı savaşan Numan Çelebicihan Taburuna bir kamyonet teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Cephesi girişiminden Numan Çelebicihan Taburu'na araç desteği

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Fonu ve ASTEM Vakfının öncülüğünde, Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, cephedeki ve işgal altında bulunan topraklardaki nüfusa insani yardım sağlamak için başlatılan Kırım Cephesi girişimi, Rus işgalcilere karşı savaşan Numan Çelebicihan Taburuna bir pikap araç bağışladı. 

Kırım Cephesi girişiminden yapılan açıklamada, Numan Çelebicihan taburuna bir kamyonet sağlandığını bildirilerek, “Taburda farklı halkların temsilcileri görev yapıyor. Bunlar arasında; esaretten kurtarılan Ukrayna askerleri, Donbas savaşına katılan askerler ayrıca işgal altındaki topraklarda askere çağrılmak istemeyenler. Tabur, Herson bölgesinde, Kırım ile sınırı olan bölgede konuşlandırılıyor. Bu bağışı yaparak bizi koruyan askerlere cesaretleri için teşekkür ediyoruz. Birlikte zaferimizi yaklaştırıyoruz!” ifadelerine yer verildi.

KIRIM CEPHESİ GİRİŞİMİ

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Fonu ve ASTEM Vakfının öncülüğünde, Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, cephedeki ve işgal altında bulunan topraklardaki nüfusa insani yardım sağlamak için Eylül 2023’te Kırım Cephesi girişimi başlatıldı.

Girişim, 26 Şubat 2014 tarihinde başlatılan Kırım'ın Rus işgaline karşı direniş eylemlerinin devamı olarak nitelendiriliyor.
Kırım Cephesinden yapılan açıklamada, girişimin amacına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

• Ukrayna'nın zaferi ve işgal altındaki Kırım'ın kurtarılması
• Uluslararası ve ulusal düzeylerde desteği ölçeklendirmek
• Uluslararası toplumu ve Ukrayna toplumunu, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tamamlanması ve Ukrayna'nın Zaferinin koşulu olarak Kırım'ı ve diğer işgal altındaki Ukrayna topraklarını işgalden kurtarma görevine odaklamak
• Birleşik bir bağış toplama platformu oluşturmaya davet
• Ortakları, bağışçıları ve temsilcileri dahil etmek

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.