SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Cephesi, Ukrayna ordusuna destek olmaya devam ediyor

Kırım Cephesi girişimi, Rus işgalcilere karşı savaşan Ukrayna ordusuna ait birliklere; askeri mühimmat, teçhizat, kişisel ürünler ve gıda malzemeleri başta olmak üzere destek olmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Cephesi, Ukrayna ordusuna destek olmaya devam ediyor

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Vakfı ve ASTEM Vakfının öncülüğünde, Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, cephedeki ve işgal altında bulunan topraklardaki nüfusa insani yardım sağlamak için başlatılan Kırım Cephesi girişimi, cephede görev yapan Ukrayna birliklerine destek olmaya devam ediyor.

KIRIM CEPHESİ, UKRAYNA ORDUSUNA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kırım Cephesi girişiminin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, "Kırım Cephesi önemli bir görevi yerine getirmeye devam ediyor: Orduya yardım etmek. Kırım Cephesi ekibi, ordunun önemli operasyonlar yürüttüğü Donetsk bölgesindeki Kramatorsk ve Drujkivka'yı ziyaret etti. Teslim edilenler: mühimmat, mevsimlik giysiler, turnikeler, uyku tulumları, kaynak makineleri, profesyonel aletler ve gıda malzemeleri. Bu yardım, ön saflarda korkusuzca duran ülkemizin savunucularına bir teşekkürdür. Birlikte zafere! Birlikte Kırım'a!" ifadelerine yer verildi.

KIRIM CEPHESİ GİRİŞİMİ

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Fonu ve ASTEM Vakfının öncülüğünde, Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, cephedeki ve işgal altında bulunan topraklardaki nüfusa insani yardım sağlamak için Eylül 2023’te Kırım Cephesi girişimi başlatıldı.

Kırım Cephesi girişimi, 26 Şubat 2014 tarihinde başlatılan Kırım'ın Rus işgaline karşı direniş eylemlerinin devamı olarak nitelendiriliyor. Kırım Cephesinden yapılan açıklamada, girişimin amacına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

• Ukrayna'nın zaferi ve işgal altındaki Kırım'ın kurtarılması
• Uluslararası ve ulusal düzeylerde desteği ölçeklendirmek
• Uluslararası toplumu ve Ukrayna toplumunu, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tamamlanması ve Ukrayna'nın Zaferinin koşulu olarak Kırım'ı ve diğer işgal altındaki Ukrayna topraklarını işgalden kurtarma görevine odaklamak
• Birleşik bir bağış toplama platformu oluşturmaya davet
• Ortakları, bağışçıları ve temsilcileri dahil etmek

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.