SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da direniş hareketi büyüyor!

"Sarı Kurdele” aktivistleri, Kırım'daki Rus işgalcilere karşı direniş hareketinin büyümesine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da direniş hareketi büyüyor!

Rus işgali altındaki Kırım'da faaliyet gösteren "Sarı Kurdele" aktivistleri, direnişin büyümesine ilişkin açıklama yaptı.

“İŞGALLE UZLAŞMADIK VE UZLAŞMAYACAĞIZ”

Sarı Kurdele aktivistleri açıklamasında "Akmescit (Simferopol), Akyar (Sivastopol), Bahçesaray, Kefe (Feodosia) Ukrayna'dır! Sarı Kurdele hareketinin aktivistleri, bazıları 10 yılı aşkın süredir Rus işgaline karşı protestolarını sürdürüyor. Evet artık zor ama her şeye rağmen Rusya'nın Kırım'ı işgaline karşı Ukrayna'nın protestosu büyüyor. İşgalle uzlaşmadık ve uzlaşmayacağız ve Ukrayna tamamen işgalden kurtuluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

SARI KURDELE AKTİVİSTLERİNDEN AKMESCİT VE YALTA'DA EYLEM

Ukrayna'daki Rus saldırılarını kınayan aktivistler, vatan Kırım topraklarındaki Akmescit ve Yalta'da broşürler dağıtmıştı. 

"KIRIM UKRAYNA'DIR"

Sarı Kurdele aktivistleri tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna direnişi 10 yıllık işgalden sonra bile Kırım'da yaşamaya devam ediyor, Sarı Kurdele hareketi aktivistlerinin faaliyetleri bunun doğrudan kanıtıdır. Kırım işgalden ayrılmayı bekliyor. Çünkü Kırım Ukrayna'dır!" ifadeleri kullanılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.