SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da Rusya'ya ait savaş uçağı düştü!

Rus işgali altındaki Kırım'ın Akyar (Sivastopol) şehrinde, 28 Mart 2024 tarihinde Rusya ait Su-35 tipi savaş uçağı patlamanın ardından düştü.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da Rusya'ya ait savaş uçağı düştü!

Ukrayna'ya yönelik olarak 25 aydır yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişiminin son sürecinde hava saldırılarına yoğunluk veren Rusya'nın askerî envanter kayıpları artıyor. 2014 yılından bu yana Rus işgali altında bulunan Kırım'ın Akyar (Sivastopol) şehrinde 28 Mart akşam saatlerinde bir Rus uçağı düştü. İşgal yönetiminin sözde valisi Mihail Razvojayev, olayı doğruladı.

DÜŞEN UÇAK SU-35 TİPİ BİR SAVAŞ UÇAĞI

Sosyal medya üzerinde faaliyet gösteren "Emergency Sevastopol", "Krimskiy Veter" ve "Emergency Crimea" isimli haber kanalları, yanan uçağın düştüğü görüntüleri yayımladı.

Kremlin yanlısı blog yazarı Vladimir Romanov, düşen Rus uçağının Su-35 tipi bir savaş uçağı olduğunu ileri sürdü.

RUSYA KENDİ UÇAĞINI MI VURDU?

Öte yandan sosyal medya haber sayfası Krimskiy Veter, kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Rus uçağının düşürülmesinin muhtemel nedeninin Rus hava savunmasının "dost" ateşi olabileceğini kaydetti.

İşgalci Rusya'nın şehirde görevlendirdiği Akyar'ın sözde valisi Mihail Razvojayev, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Rus askerî uçağının düşürüldüğüne dair haberleri doğrularken, pilotun uçaktan kendisini fırlattığını ve tedavi altına alındığını ileri sürdü. Sözde vali, uçağın düşüşüne dair bir bilgi vermedi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise düşen uçağa dair henüz bir açıklama yapmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.