SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'daki şiddetli fırtına, Rus savunma hattını yıktı

Kırım'da 26 Kasım 2023 Pazar günü meydana gelen fırtına, Rusya'ya ait kıyı savunma hatlarının tahrip olmasına sebep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'daki şiddetli fırtına, Rus savunma hattını yıktı

Kırım Yarımadası'nı etkisi altına alan şiddetli fırtınanın bilançosu, Kırım'ı işgal altında tutan Rusya için ağır sonuçlar doğurmaya devam ediyor. 26 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen fırtınanın etkilerini gösteren video ve fotoğraflar sosyal medya sayfalarında yer almaya devam ederken Ukraynalı yetkililer bu süreçte Rus kıyı savunma hatlarının tahrip olduğunu açıkladı.

İŞGALCİ RUSYA'YA AİT SAVUNMA SİSTEMİ BÜYÜK ORANDA YIKILDI

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, yerel medya kaynaklarından fırtınayla ilgili çeşitli güncellemeler paylaşarak Kırım sahillerine kazılan Rus savunmalarının yıkıldığını belirtti.

Geraşçenko sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda "Fırtına, işgal edilen Kırım'da Rus ordusunun sahillerde kazdığı siperleri yıktı. Kırım medyasından alınan bilgiye göre, Kezlev'de sular sahildeki savunma hattını, istihkam binalarını ve ateş mevzilerini sürükledi." ifadelerini kullandı.

Yazar ve savunma analisti H. Eldon Sutton tarafından yapılan başka bir sosyal medya paylaşımında ise Geraşçenko tarafından yayımlanan ve bir Rus kıyı savunma hattının dalgalar tarafından etkilendiğini gösteren bir görüntü ile karşılaştırma için inşa edilmekte olan hatlardan birinin görüntüsüne yer verdi.

Sutton, "Fotoğraflar tam olarak aynı yerde değil ama ne beklememiz gerektiğine dair iyi bir gösterge" notuyla paylaştığı gönderisinde işgal altındaki Kırım'da yer alan Rusya'ya ait sahil savunma hatları için "fırtınadan çok etkilendi, muhtemelen büyük kısmı yıkıldı." dedi.

"Brian" isimli sosyal medya sayfasında ise fırtına sonrasında etkilenen savunma sistemlerine ait kuşbakışı uydu görüntülerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.