SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar doktor Ali Cemilev, ABD'de prestijli ödüle layık görüldü

Ukraynalı doktorları ve diğer ülkelerdeki meslektaşlarını tek bir platformda birleştiren mobil uygulama HealUA Müdürü ve Brigham and Women’s Hospital (Boston) Cerrahi Departmanı Araştırmacısı, Kırım Tatar doktor Ali Cemilev, ABD'de "büyük potansiyele sahip en orijinal çalışma" nitelendirilmesiyle ödüle layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar doktor Ali Cemilev, ABD'de prestijli ödüle layık görüldü

Ukraynalı doktorları ve diğer ülkelerdek meslektaşlarını tek bir platformda birleştiren mobil uygulama HealUA Müdürü ve Brigham and Women’s Hospital (Boston) Cerrahi Departmanı Araştırmacısı, Kırım Tatar doktor Ali Cemilev, New England Cerrahi Derneği tarafından verilen prestijli John P. Welch Ödülü'ne layık görüldü.

Ödül, 30 Eylül 2023-1 Ekim 2023 tarihleri arasında ABD’nin Newport kentinde düzenlenen New England Cerrahi Derneği 2023 Yıllı Toplantısı’nda HealUA Uygulaması Müdürü ve Brigham and Women’s Hospital (Boston) Cerrahi Departmanı Araştırmacısı, Kırım Tatar doktor Ali Cemilev’e takdim edildi. 

"BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP EN ORİJİNAL ÇALIŞMA"

Cemilev, "klinik bakımı ve hasta tedavi sonuçlarını iyileştirme konusunda büyük potansiyele sahip en orijinal çalışma" için ödüle layık görüldü. Cemilev'in New England Cerrahi Derneğine sunduğu araştırma, HealUA mobil uygulamasının tasarımı ve geliştirilmesinin yanı sıra bunun Ukrayna'daki savaş sırasında tıbbi bakım düzeyini iyileştirmeye etkisi ile ilgiliydi. Araştırma, Global Medical Knowledge Alliance (Küresel Tıbbi Bilgi İttifakı) kurucusu Doktor Neli Melnıçuk'un rehberliğinde gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ali Cemilev, “Amerikan cerrahi camiasının araştırmamı takdir etmesinden son derece memnunum. Sunum sırasında dinleyicilerden çok sayıda olumlu geri bildirim ve ilginç sorular aldım. New England Cerrahi Derneği üyeleri, HealUA mobil uygulamasının geliştirilmesi üzerinde çalışan ekibimizin profesyonelliğinden ve sonuçlarından gerçekten etkilendiler." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.