SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Halkını Anma Tarihleri ​​Takvimi hazırlık çalışmaları başladı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Kırım Tatar Halkını Anma Tarihleri ​​Takvimi hazırlamak için çalışmalara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Halkını Anma Tarihleri ​​Takvimi hazırlık çalışmaları başladı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Kırım Tatar Halkını Anma Tarihleri ​​Takvimi hazırlama çalışmalarına başladı. KTMM’nin Kıyiv ofisinde düzenlenen toplantıda, takvimin hazırlanması için ilgili hedef ve görevler belirlendi.

Kırım Tatar Milli Meclisinin Kıyiv ofisinde, 13 Temmuz 2023 tarihinde Kırım Tatar Halkını Anma Tarihleri ​​Takvimi hazırlanmasına ilişkin toplantı yapıldı. Toplantıda, Kırım Tatar Halkını Anma Tarihleri ​​Takvimi'ni hazırlayan Kureş Kırım Tatar Kültür ve Spor Merkezi Geliştirme Müdürü İbragim Süleymanov, takvimle ilgili hedeflerin ve görevlerin yer aldığı bir sunum yaptı.

Toplantıya katılanlar, takvimin taslak konseptinin ayrıntılarını tartışarak kendi önerileri sundu. KTMM Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Kırım Tatar Dilinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Stratejisi'nde, bu takvimin oluşturulmasının öngörüldüğünü ifade etti. Çubarov, “KTMM’nin çağrılarına kulak vererek Kırım Tatar Halkını Anma Tarihleri ​​Takvimi projesini hazırladığı için, Kureş Kırım Tatar Kültür ve Spor Merkezine teşekkür ediyoruz. Uzun zamandır beklenen takvimin bir an önce yayınlanması için elbette hep birlikte çalışacağız.” dedi.

UKRAYNA'DA KIRIM TATAR DİLİNİ GELİŞTİRME STRATEJİSİ KABUL EDİLDİ

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Şubat 2022’de, 2022-2032 yılları arasında Kırım Tatar Dilinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Stratejisi'ni kabul etti. Bu strateji, Kırım Tatar dilinin öğrenilmesi, araştırılması ve yaygınlaştırılması için modern bir altyapı oluşturmaya imkan sağlıyor. 

Bu stratejinin; Kırım Tatarca konuşan ve Kırım Tatar dili konusunda uzmanlaşan kişilerin sayısını artırmaya, Kırım Tatar halkının milli ve kültürel kimliğini korumaya, Türk ülkeleri ve Kırım Tatar diasporalarının temsil edildiği ülkelerle bağları güçlendirmeye yardım edeceği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.