SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü. Kırımoğlu ve Fidan, görüşmede Kırım Tatar siyasi tutsaklar ve Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği askeri ve insani destek başta olmak üzere pek çok konuyu ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün İstanbul'da Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile bir araya geldi. Görüşmeye; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, Ukrayna Milletvekili Ahtem Çiygöz, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil ve Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov katıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HAKAN FİDAN, KIRIM TATAR TÜRKLERİNİN LİDERİ VE UKRAYNA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KIRIMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanlığı, görüşmeyi, "Bakan Hakan Fidan, Kırım Tatar Türklerinin lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Kırımoğlu ile İstanbul'da görüştü" ifadeleri ile duyurdu.

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLAR KONUSU GÖRÜŞMENİN ANA GÜNDEMİ OLDU

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Haber Ajansına Kırımoğlu ve Hakan Fidan arasındaki görüşmenin ayrıntılarına dair açıklamada bulundu. İlk olarak, Kırımoğlu’nun Fidan’ı yeni görevi dolayısıyla tebrik ettiğini belirten Mambetov, görüşmede Rus hapishanelerindeki Kırım Tatar siyasi tutsaklar konusunun ele alındığını aktardı. Rusya’nın 170’in üzerinde Kırımlı siyasi tutsağı yasa dışı olarak alıkoyduğuna ve bunlardan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal dahil olmak üzere yaklaşık 130’unun Kırım Tatarı olduğuna dikkat çeken Kırımoğlu, siyasi tutsakların serbest bırakılması konusunda Türkiye’den destek istedi.

NARİMAN CELAL'İN EŞİNİN ERDOĞAN'A YAZDIĞI MEKTUP FİDAN'A TESLİM EDİLDİ

Kırımoğlu, siyasi tutsaklar; KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un eşlerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektubun bir kopyasını Bakan Fidan'a teslim etti.

Görüşmede, Bakan Hakan Fidan, Kırım Tatarları konusunun Türkiye için önemli olduğunu vurguladı. Bakan Fidan, Türkiye’nin Kırım Tatarlarına verdiği desteğin süreceğinin altını çizdi. Ayrıca  Fidan, Türkiye’nin Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadığını bir kere daha teyit etti. Görüşmeye ilişkin QHA'ya konuşan Lenur Mambetov, toplantıda Türkiye’nin Ukrayna’ya verdiği askeri ve insani destek konularının ele alındığını aktardı.

KIRIMOĞLU, ANTALYA’DA YAŞAYAN KIRIM TATARLARI İLE GÖRÜŞECEK

Ayrıca Mambetov, Kırımoğlu’nun İstanbul’dan sonra Antalya’ya geçeceğini ve 9 Temmuz 2023 tarihinde Antalya’da yaşayan Kırım Tatarlarıyla bir araya gelmeyi planladığını açıkladı.

"UKRAYNA OLARAK PUTİN'E VERECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK"

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile olan görüşmesinin ayrıntılarını anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.