SON DAKİKA
Hava Durumu

Nariman Celal: Halkıma hizmet etmeye daima hazırım!

Rus esaretinden kurtulan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM yönetimiyle bir araya geldi. Nariman Celal, Kırım Tatar siyasi tutsakların umudunu kaybetmemeleri gerektiğini vurgulayarak halkını temsil etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nariman Celal: Halkıma hizmet etmeye daima hazırım!

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Umerov, Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev ve Rus esaretinden yeni kurtulmuş olan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kıyiv’deki KTMM Ofisinde bir araya geldi.

NARİMAN CELAL'İN SERBEST KALMASI, TÜRK BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 3 yıl aradan sonra Rus esaretinden kurtulan Nariman Celal'in serbest bırakılmasının Türk basınında geniş yankı uyandırdığını kaydetti.

NARİMAN CELAL, SERBEST KALMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

KTMM Başkan Yardımcısı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’a şahsi olarak da teşekkürlerini ilettiğini bildirdi. Celal, “Önce Allah'a şükrediyorum burada olduğum için. Mustafa Aga'ya, burada oturan dostlara, Ukrayna Cumhurbaşkanına ve sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

NARİMAN CELAL'DEN RUS ESARETİNDE OLAN KIRIM TATARLARINA ÇAĞRI: UMUDUNUZU KAYBETMEYİN!

KTMM Başkan Yardımcısı Celal, hâlâ Rus esaretinde olan Kırım Tatar siyasi tutsakların ve akrabalarının umudunu kaybetmemesi gerektiğinin altını çizdi. Celal kendini örnek göstererek, “Umudunuzu kaybetmeyin. Bakın ben çıktım. Beş yıldır açılmayan kapı biraz da olsa açıldı. İnşallah diğerleri de çıkacaktır.” açıklamasını yaptı.

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra Rus esaretinde olan Kırımlı aktivist Bogdan Zizu’nun kendisine umut dolu bir mektup yazdığını kaydeden Celal, esaretteki Kırım Tatar siyasi tutsakların kendisine, “Sen çıktığından beri umudumuz arttı. Bekleyeceğiz.” dediklerini kaydetti. Celal bunun önemli olduğunu çünkü Rus esaretinde, Kırım Tatar siyasi tutsakların umudunu kırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kendisinin Rus esaretinden kurtulmuş olmasının insanlar için umut olduğunu aktaran Celal süreç boyunca verilen çabaya dikkat çekerek, "Serbest kalmam çok fazla insanın çalışmasının sonucudur" dedi.

NARİMAN CELAL: HALKIMIZI TEMSİL ETMEYE DAİMA HAZIRIM

Hâlâ Rus esaretinde tutulan Kırım Tatar siyasi tutsakların serbest kalması için mücadele edeceğinin altını çizen Celal, "Bu alanda devam edersek daha çok arkadaşımızı çıkarabiliriz. Ben de buradayım ve bu yolda çalışmaya hazırım. Halkımızı temsil etmeye daima hazırım.” ifadelerini kullandı.

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLARININ BASINDA YER ALMASININ ÖNEMİ

KTMM Başkan Yardımcısı Celal, basında Kırım Tatar siyasi tutsaklarının geniş yankı bulmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Celal, basının siyasi tutsaklar konusunda yaptığı baskının çok etkili olduğunu dile getirdi. “Siyasi tutsak kampanyasının ciddi tesiri var. Ve siz bunu boşuna yapmıyorsunuz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.