SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin o kararnameyi imzaladı: İşgal altındaki bölgelerden Ukrayna vatandaşları sınır dışı edilecek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus işgali altında yaşayan ve Rus vatandaşlığı almak istemeyen Ukrayna vatandaşlarının evlerinden sürgün edilmesine yol açan kararnameyi imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin o kararnameyi imzaladı: İşgal altındaki bölgelerden Ukrayna vatandaşları sınır dışı edilecek!

Rusya, işgal altına aldığı Ukrayna bölgelerinde yaşayan insanlara Rusya vatandaşlığı almayı dayatma çabalarını sürdürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya vatandaşlığı almayan kişileri, işgal altındaki bölgelerden sınır dışı etmeye izin veren kararnameyi imzaladı.

Putin'in 27 Nisan’da imzaladığı kararnameye göre işgal altındaki Lugansk, Donetsk, Herson ve Zaporijjya bölgelerinde yaşayan Ukrayna vatandaşları veya sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ile sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti pasaportlarına sahip olan kişiler, "Rusya vatandaşlığına geçmeli veya Rusya vatandaşlığı almak istemediklerine dair bildirimde" bulunmalı.

RUSYA, İŞGALE KARŞI ÇIKANLARI SÜRGÜN ETMEYE HAZIRLANIYOR!

Rusya vatandaşlığı almak istemeyenler, 1 Temmuz 2024’ten itibaren “yabancı” olarak sayılacak. Rus yönetimi tarafından “ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit” olarak görünen “yabancılar” ise işgal altındaki topraklardan sınır dışı edilecek.

Belgeye göre izinsiz miting, eylem, toplantılara katılan kişiler bile “ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit” olarak kabul edilebilecek.

İŞGAL BELGESİ MOSKOVA’DA İMZALANDI

Moskova’da 30 Eylül 2022'de düzenlenen törende, Ukrayna’nın işgal edilen Donetsk, Lugansk, Zaporijjya ve Herson bölgelerinin “Rusya’ya bağlanma anlaşmaları” imzalandı. 3 Ekim’de Devlet Duması, 4 Ekim’de ise Rusya Federasyon Konseyi hiçbir hukuki değeri taşımayan söz konusu “anlaşmaları” onayladı.

4 BÖLGEDE SAHTE REFERANDUM

Kremlin yönetimi, 23-27 Eylül 2022 tarihleri arasında, işgal altında tuttuğu Ukrayna’nın Donetsk, Lugansk, Zaporijjya ve Herson bölgelerinde Rusya’ya bağlanma konulu “referandumlar” düzenledi. Kremlin kontrolündeki kukla yönetimlerin açıklamalarına göre sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde oylamaya katılanların yüzde 99.23, sözde Lugansk Halk Cumhuriyet’nde yüzde 98.42, Herson bölgesinde yüzde 85.05, Zaporijjya bölgesinde ise yüzde 93.11 güya “Rusya’ya bağlanmaya evet” dedi.

Sözde referandum sırasında sözde seçim komisyonu üyelerinin silahlı askerlerle birlikte ev ev dolaşarak herkesi oylamaya katılmaya zorladı. İnsanları kapı önünde hiçbir gizlilik olmadan oy pusulasını doldurmaya zorlayan sözde seçim üyeleri, bunları sadece bir poşete topladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.