SON DAKİKA
Hava Durumu

SBU'dan dikkat çeken "Kırım Köprülü" kapak resmi

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), sosyal medya sayfalarındaki kapak resmi olarak yanan Kerç Köprüsü'nün (Kırım Köprüsü) resmini kullanarak dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
SBU'dan dikkat çeken "Kırım Köprülü" kapak resmi

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), sosyal medya sayfalarındaki kapak resmini değiştirerek Rusya’nın yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç Köprüsü’ne yönelik saldırıların devam edeceğinin işaretini verdi.

SBU, 1 Ocak 2024 tarihinde, sosyal medya hesaplarındaki kapak resmini yeniledi. Paylaşılan yeni resimde, Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün alevler içindeki resmi ve “2024 Devamı gelecek” yazısı kullanıldı.

Böylece SBU, Ukrayna’nın yeni yılda da Kırım Köprüsü’ne yönelik operasyonlarını sürdüreceğini ima etti.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti. 2.saldırı, SBU tarafından geliştirilen insansız deniz araçları (İDA) kullanımıyla gerçekleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.