SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşeva: Kırım işgalden kurtulduktan sonra tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım Rus işgalinden kurtarıldıktan hemen sonra tüm Kırımlı siyasi tutsakların serbest bırakılacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taşeva: Kırım işgalden kurtulduktan sonra tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, işgal altındaki Kırım’da düzmece davalar çerçevesinde alıkonulan tüm Kırım Tatar siyasi tutsakların, yarımada işgalden kurtarıldıktan sonra serbest kalacağını ifade etti.

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLAR İŞGALİN BİTMESİNİN ARDINDAN SERBEST KALACAK

Ukrainskaya Pravda gazetesi için yazdığı köşe yazısında Kırım Temsilcisi Tamila Taşeva, 9 yıldır Rus işgali altında olan Kırım’da Rus mahkemelerinin yasa dışı faaliyet yürüttüğünü hatırlattı. Söz konusu yasa dışı mahkemeler tarafından alınan her kararın tek tek yeniden incelenmesi gerekeceğini belirten Taşeva, “İlk önce insan hakları ihlallerinin kaydedildiği ve işgalci yönetimin davada taraflardan biri olarak gösterildiği davalar incelenecek. İşgalcilerce uydurulmuş düzmece davalar çerçevesinde işgal mahkemelerince hapse mahkum edilen tüm siyasi tutsaklarımız şüphesiz ki doğrudan serbest bırakılacaklar" açıklamasını yaptı.

MAHKEME KADROSU ŞİMDİDEN OLUŞTURULMALI

Tamila Taşeva, Kırım işgalden kurtarıldıktan sonra yarımadada faaliyet gösterecek olan Ukrayna mahkemeleri için şimdiden yedek kadronun oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.