SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da Kırım Tatarca kelime oyunu geliştirildi

Ukraynalı yazılımcılar, Kırım Tatarca dil bilgisinin geliştirilmesi amacıyla iOS ve Android kullanıcıları için “Lağoda QT” isimli ücretsiz bir kelime oyun geliştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da Kırım Tatarca kelime oyunu geliştirildi

Ukraynalı yazılımcılar, iOS ve Android kullanıcıları için Kırım Tatar dilinde “Lağoda QT” isimli ücretsiz bir oyun geliştirdi. Kırım Tatarca dil bilgisinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan oyunun her seviyesinde oyuncuların ünlü bir Kırım Tatar şairinin şiirinde hata bulması gerekiyor.

Oyunu hazırlayan Ukraynalı yazılımcı Saşa Kozlov, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Oyun sırasında Kırım Tatarca metinleri okuyup anlamlarını anlamanız gerektiği gerçeğini göz önüne alırsak, dili bilmeden bu oyunu oynayamayacaksınız. Ancak, oyun yalnızca şiirle tanışmanıza değil, aynı zamanda dili geliştirmenize, kelime dağarcığınızı genişletmenize de açıkça yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Kırım Tatarca oyun, Kozlov tarafından geçen sene Ukraince olarak geliştirilen Lagoda oyunu temel alınarak hazırlandı. 

Yazılımcı, bir arkadaşının aynı oyununun ayrıca Kırım Tatarca da hazırlanması gerektiği konusunda kendisini ikna ettiğini ve Kırım Tatar dili uzmanları Mamure Çabanova ve Esmera Asanova ile tanıştırdığını anlatarak, “Esmera ve Mamure olmasaydı bu oyunu yaratmak benim için kesinlikle imkânsız olurdu. Onlar tercüme etti, uygun şiirleri buldu ve oyunu test ettiler.” dedi.

Ücretsiz olarak oynanabilen Lağoda QT oyununda 20'den fazla yazarın 150'den fazla eseri yer alıyor.

Lağoda QT, Play Store ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.