SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın vurduğu Kırım'daki Rus hava üssü uzaydan görüntülendi

Ukrayna tarafından vurulan Kırım'ın Sak bölgesindeki Rus hava üssünün güncel uydu görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın vurduğu Kırım'daki Rus hava üssü uzaydan görüntülendi

Ukrayna’nın 5 Ocak 2024 tarihinde düzenlediği operasyon sonucu vurulan Sak Havalimanı'ndaki Rus ordusunun komuta ve kontrol merkezi uzaydan görüntülendi. Uydu görüntülerinde komuta ve kontrol merkezinin birkaç yerden vurulduğu görülüyor.

Amerikan İşletme Enstitüsü Dış Politikası ve Savunma Çalışmaları Uzmanı Brady Africk, Kırım'daki Sak Havalimanı'nın güncel uydu görüntülerini paylaşarak; Rus üssünün aldığı hasarın uzaydan da görüntülendiğini aktardı. Ayrıca uzman, söz konusu komuta ve kontrol merkezinin cephe hattından 120 kilometre uzaklıkta bulunduğuna dikkat çekti.

UKRAYNA RUS HAVA ÜSSÜNÜ VURDU

Bilindiği üzere, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk, 5 Ocak'ı 6 Ocak'a bağlayan gece düzenlenen operasyon sonucu işgal altındaki Kırım’da bulunan Sak Havalimanı'ndaki Rus askeri komuta ve kontrol merkezinin füze ile vurulduğunu teyit ederek, “Pilotlarımıza mükemmel çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum!" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.