SON DAKİKA
Hava Durumu

6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği Ankara'da gerçekleşti

6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği başkent Ankara'da düzenlendi. 20-22 Kasım 2023 tarihleri arasında sürecek olan şenlikte açılış konuşmaları yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği Ankara'da gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara Valiliği, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA), Türkiye Maarif Vakfı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk Hava Yolları (THY), Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Türk Dünyası Çocuk Vakfı (TDÇV), Mamak Füzyon, Mamak Belediyesi tarafından organize edilen "6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği" dün başkent Ankara'da başladı. 

Resim

ŞENLİĞE YOĞUN KATILIM OLDU

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlik, Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda gerçekleşti. 3 kıtadan ve Türkiye'nin 41 ilinden katılımcıların yer aldığı şenliğe; Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Türk İşbirliği ve  Koordinasyon Ajansı (TİKA)  Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı ve Merkez Valisi Güngör Azim Tuna, Azerbaycan ve Özbekistan Büyükelçiliği başta olmak üzere yabancı misyonlar, diplomatlar, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, MHP Mamak İlçe ve AK Parti Mamak İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Sayıştay Grup Başkanı, Türkiye Danıştay üyeleri ve çok sayıda öğrenci yer aldı. 

"TÜRK DÜNYASI, İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR YAŞAMIN HAYAT BULDUĞU BİR DÜNYA VAADİ DEMEKTİR"

İki boyunca sürecek olan şenliğin açılış konuşmasında TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik de yer aldı. Farklı kültürlerin Türk coğrafyasında barış, huzur ve mutlu  bir ortamda yetiştiğine vurgu yapan Çevik, "Sayısız farklı kimlik sahibi topluluklar, Türklerin hüküm sürdüğü coğrafyalarda barış içinde, mutlu ve huzurlu bir şekilde asırlarca varlığını sürdürmüştür. Dolayısıyla güçlü bir Türk Dünyası; barış, huzur, kardeşlik, dayanışma, mutlu ve müreffeh hayat imkânlarıyla donanmış, insan onuruna yakışır bir yaşamın hayat bulduğu bir dünya vaadi demektir" ifadelerini kullandı. 

Çevik konuşmasında, "Türk dünyası her konuda yürütülen faaliyetlerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Birlik beraberlik ve dayanışma içinde bir Türk dünyasının daha yaşanılabilir bir dünya için özel bir önem taşıdığı muhakkaktır. Bu kapsamda siyasi, kültürel ekonomik, bilimsel her çalışma yalnızca Türk dünyası için değil tüm insanlık için gayret içinde olmakla eş anlamlıdır. Çünkü Türk milleti, tarihten günümüze insan hak ve hürriyetlerinin savunucusu ve koruyucusu olarak varlığını belirginleştirmiştir" dedi.

Resim

TÜRK DÜNYASI ANKARA'DA BULUŞTU

Açılış konuşmalarında yer alan Merkez Valisi Güngör Azim Tuna ise "Türk dünyası dediğimiz gönül coğrafyamızın uzak yakın farklı köşelerinden gelen çocuklarımızla ve onların hayal gücünün ürünü olan projeleriyle bir kez daha Ankara’mızda birlik ve beraberlik ruhu ile  buluştuk" diyerek Türk dünyasının birlik ve beraberliğine işaret etti. Öte yandan Mamak Belediya Başkanı Murat Köse, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü tebrik ederek başladığı konuşmasında, "Teknolojik olarak Batı'dan üstün olmalıyız" vurgusu yaptı. 

Şenlikte, Türk dünyasından gelen öğrencilerin hazırladığı bilimsel projeler sergilenecek ve jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.