SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk müzisyenin Kırım'a yazdığı şarkı büyük beğeni topladı

Müzisyen Ozan Dayı, "Kırım'ın Sesi Yükseliyor" isimli şarkıyı piyasaya sürdü. Söz ve müziğin Dayı'ya ait olduğu şarkı yoğun bir ilgi topluyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk müzisyenin Kırım'a yazdığı şarkı büyük beğeni topladı

Ukrayna'da yaşamını sürdüren Türk müzisyen Ozan Dayı, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarının ardından Türkiye'ye geldi. Ukrayna'da müzik eğitimi gören Dayı, savaşın başlamasıyla yazdığı şarkılarla gündeme gelmişti.

Müzisyen Dayı, bu kez de Rus işgali altındaki vatan Kırım için şarkı yazdı. "Halkımızın bağrı yanıyor sönmeyecek, bitmeyecek mücadelemiz" sözlerinin yer aldığı "Kırım'ın Sesi Yükseliyor" isimli şarkı 28 Mart 2024'te yayınladı. YouTube isimli platformda yayınlanan şarkı ise büyük beğeni topladı. Söz ve müziğin Dayı'ya ait olduğu şarkının tamamı şu şekilde:

KIRIM'IN SESİ YÜKSELİYOR

Kırım'ın sesi yükseliyor, esaretten kurtulacak
Anadolu'ya selam yolluyor, bir gün geri dönecek
Halkımızın bağrı yanıyor sönmeyecek
Mücadelemiz bitmeyecek sonuna kadar gidecek!


Mavi suların ötesinde, umut var biliyorum
Bir gün özgürlüğe kavuşacağız, inanıyorum
Kırım'ın güzelliği, yeniden parlayacak
Barış ve huzur hakim olacak, güneş doğacak


Kırım'ın sesi yükseliyor, esaretten kurtulacak
Anadolu'ya selam yolluyor, bir gün geri dönecek
Halkımızın bağrı yanıyor sönmeyecek
Mücadelemiz bitmeyecek sonuna kadar gidecek!

"KIRIM VE KIRIM'IN İŞGALİ UNUTULMAYA BAŞLADI"

Müzisyen Dayı, yazdığı şarkıya ilişkin Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı değerlendirmede, "Herkes Kırım'ı ve Kırım'daki işgali unutmaya başladı. Kırım, Ukrayna'nın bir parçasıdır ve ülkenin sınırıdır. Ülkenin her yerinde savaş şiddetli bir şekilde devam ediyor fakat ya Kırım'daki soydaşlarımız? Ukrayna vatandaşları? İşgal altındaki Ukrayna kimlikli vatandaşlar? Tabii ki Harkiv, Kıyiv, Zaporojjya ve Sumı gibi şehirlere sürekli havadan bombardıman yapılıyor. Ancak Kırım 10 seneden fazladır Rus terörü tarafından işgal altında ve artık insanlar bu durumu benimsemeye başladı. kırım'ın unutulmadığını Kırım'da hala Kırım Türklerinin ve Ukraynalıların olduğunu, insanlara hatırlatmak istedim. Çünkü ben müziğin gücüne çok inanan biriyim ve sanatımı aktif olarak bu yönde kullandığımı biliyorsunuz. Kırım'ın Ukrayna ve Ukraynalılar için Donetsk'ten Lugansk'tan bir farkı yok. Toprak şereftir, hudut namustur. Topraklarımızdan bu teröristleri temizleyene kadar savaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.