SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY'dan Kültür ve Turizm Bakanlığına Nevruz ziyareti

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev başkanlığındaki heyet, 21 Mart Nevruz Bayramı'nda Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY'dan Kültür ve Turizm Bakanlığına Nevruz ziyareti

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), 21 Mart Nevruz Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Bu çerçevede TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ve üye ülkelerin kültür-sanat ekibi Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u makamında ziyaret etti. 

"NEVRUZ TÜRK DÜNYASINI BİRLEŞTİREN ORTAK BİR DEĞER"

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev burada yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın Türk dünyasının ortak kültürel değeri olduğunu belirterek, "Kültürel hafızası bir olan büyük Türk dünyası olarak insanlık tarihinde alacağımız yer ve güçlü kültürümüzle ortaya koyacağımız duruştaki yegane sır, beraberce sevineceğimiz beraberce üzüleceğimiz beraberce güleceğimiz ortak değerlerdir. Nevruz bu değerlerin en önemlisidir" dedi.

NEVRUZ BAYRAMI UNESCO LİSTESİNDE

Raev, Nevruz Bayramı'nın 2009 yılında TÜRKSOY ve TÜRKSOY'a üye ülkelerin girişimleriyle UNESCO'nun “İnsanlığın somut olmayan kültürel mirası temsili listesine” dahil edildiğini anımsattı. Raev konuşmasında, "23 Şubat 2010 tarihinde alınan kararla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 21 Mart’ı “Uluslararası Nevruz Günü” olarak ilan etmiştir.  TÜRKSOY olarak kültür ve sanat faaliyetlerimiz bu bağlamda durmaksızın devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, TÜRKSOY'a üye ülkelerin kardeşlik bağlarının güçlendirilmesinde atılan adım dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a teşekkür etti.

ORTAK KÜLTÜREL BİR DEĞER: NEVRUZ

Diğer yandan Bakan Ersoy, Nevruz'un UNESCO lisetesine dahil edildiğini ve bu bayramın dünyada ortak ve önemli bir kültür unsuru olduğuna dikkat çekti. TÜRKSOY'un Türkistan coğrafyasında güçlü adımlar attığını dile getiren Ersoy, "Kuruluşundan itibaren üye ülke devlet başkanlarının himayelerinde yol alan TÜRKSOY, kültürel ve sanatsal aidiyetinin, birikiminin yansımalarından oluşan etkinliklerini dünya ölçeğinde yaygın ve bilinir kılarak küresel çapta uluslararası bir teşkilat olma yolunda ilerlemektedir" dedi.

Ersoy, Nevruz Bayramı'nda TÜRKSOY heyetini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirerek, heyetin bayramını kutladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.