SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Konya Ahde Vefa Turan Birliği Derneğini ziyaret etti

Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Konya Ahde Vefa Turan Birliği Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Harun Meral ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Konya Ahde Vefa Turan Birliği Derneğini ziyaret etti

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 7 Aralık 2023'te Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin düzenlediği fahri doktora töreni için gittiği Konya'da çeşitli temaslarda bulundu.

KIRIMOĞLU, KONYA AHDE VEFA TURAN BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Senatosunun verdiği fahri doktora için Konya’da bulunan efsanevi lider Kırımoğlu, Konya Ahde Vefa Turan Birliği Derneğini ziyaret etti. Kırımoğlu, Dernek Başkanı Harun Meral ile bir araya geldi. Dernekte katılımcıların sorularını cevaplayan Kırımoğlu, Rus işgali altındaki Kırım ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki mevcut durumu değerlendirdi.

ZIyarette Kırımoğlu'na; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, Ukrayna Milletvekili Ahtem Çiygöz, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Şevket Usmanov, Kırım Haber Ajansı Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar eşlik etti.

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu burada yapılan kısa söyleşide, Türk dünyasının dünden bugüne devam eden sorunlarını, Türk dünyası ülkelerinin Ruw işgalindeki Kırım'a bakışını ve Kırım üzerine politikalarını yorumladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.