SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus saldırısında yaralanan AA muhabiri Davit Kaçkaçişvili, o anları QHA’ya anlattı

Anadolu Ajansının (AA) Ukrayna muhabiri Davit Kaçkaçişvili (Kachkachişvili) ile foto muhabiri Özge Elif Kızıl, Ukrayna'nın Harkiv şehrindeki Park Otel’de Rusya'nın füze saldırısına tanık oldu. AA muhabiri Kaçkaçişvili, o anları QHA'ya anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus saldırısında yaralanan AA muhabiri Davit Kaçkaçişvili, o anları QHA’ya anlattı

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'daki sivillere yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna'daki Rus saldırılarını uzun bir süredir takip eden Anadolu Ajansının (AA) Ukrayna muhabiri Davit Kaçkaçişvili ile foto muhabiri Özge Elif Kızıl, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde saldırıya uğradı. 

“SALDIRIDAN SONRA EKİP ARACIMIZ YANDI”

Ukrayna'nın Harkiv kentinde 10 Ocak 2024 tarihi saat 22.30 civarında Rusya, AA ekibinin kaldığı Park Otel'e peş peşe iki adet füzeyle saldırdı. O anları AA muhabiri Davit Kaçkaçişvili, Kırım Haber Ajansı (QHA) ile paylaştı. Dün akşam kendi odalarında çalıştıkları esnada foto muhabiri arkadaşıyla saldırıya uğradıklarını ifade eden muhabir Kaçkaçişvili, "Daha sonra dışarıda bulunan park halindeki araçlar patladı. Bizim ekibimizin de aracı yandı. Bu patlama sesleri daha sonra peş peşe duyuldu" dedi.

MUHABİR KAÇKAÇİŞVİLİ, PATLAMA ANINI QHA'YA ANLATTI

Muhabir Kaçkaçişvili olay anını şu şekilde aktardı:

"Patlamadan sonra ilk olarak ışıklar söndü, dumanlar yayıldı. Ekip arkadaşımla birbirimizi bulduktan sonra hızlıca kendi imkanlarımızla ayrılmaya çalışırken merdivenlerde itfaiye ekibine rastladık. Çok şükür ciddi bir yara almadan otelden çıkabildik. Otelden çıktıktan sonra ambulanstaki sağlık ekipleri gereken müdahaleyi yaptı. Muhtemelen camlardan dolayı ne zaman oldu bilmiyorum ama elim kesildi, hastanede sargı yapıldı, kafa travması var mı diye bakıldı. Tüm prosedürleri uyguladılar, sağolsunlar. Sabaha karşı daha güvenli bir yere geçtik" 

Muhabir Kaçkaçişvili, otelde kalan diğer misafirlerin durumunun iyi olduğunu da açıklamasına ekledi. QHA'nın "Çalışmalarınıza devam edecek misiniz?" sorusuna Kaçkaçişvili, "Her zamanki gibi görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edecegiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.