SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk dünyasından çocuklar Atatürk'e minnettar

Kırım'dan Doğu Türkistan'a, Özbekistan'dan Batı Trakya'ya, Tataristan'dan Azerbaycan'a kadar tüm çocuklar Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk dünyasından çocuklar Atatürk'e minnettar

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Türkistan coğrafyası, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu ve kurtarıcı lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarla ilgili söylediği, asırlar geçse de unutulmayacak sözleri bir de Türk dünyasında yaşayan çocuklardan dinledik.

Türkiye başta olmak üzere Kırım, Özbekistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Tataristan ve Batı Trakya'dan çocuklar Kırım Haber Ajansı (QHA) aracılığıyla, Türkistan’dan Balkanlar’a, Anadolu’dan bütün dünyaya Ulu Önder Atatürk’ün sözleri ile seslendi.

Rus işgali altındaki Kırım'da özgürce yaşayamayan Kırım Tatarları ve Çin'in zulmü altındaki Doğu Türkistan'da barınamayan Uygur Türkü çocuklar Türkiye topraklarından Atatürk'e olan minnet duygularını dile getirdi.

Kırım Haber Ajansı, bağımsızlığının meşalesini 104 yıl önce yakan TBMM'nin açılışını, Cumhuriyetin 100. yılını tebrik ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.