SON DAKİKA
Hava Durumu

3. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Bakü'de ilgi odağı oldu

3. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, bu sene 8 Ekim'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Yoğun katılımın olduğu etkinlik kırmızı halı etkinliğiyle 11 Ekim'de sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
3. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Bakü'de ilgi odağı oldu

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatının (TÜRKSOY) organizasyonuyla bu sene üçüncüsü düzenlenen "Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali", Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Üç gün boyunca sürecek olan festivalin açılışı 8 Ekim 2023 tarihinde yapıldı. 

FESTİVAL YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Bakü'deki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivale Azerbaycan Kültür Bakanı Yardımcısı Ferit Caferov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Azerbaycan Film Ajansı Başkanı Cemil Guliyev ve çok sayıda Azerbaycanlı ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçı katıldı.

Azerbaycan Kültür Bakanı Yardımcısı Ferit Caferov etkinliğin açılış konuşmasında, törenin Azerbaycan Sineması'nın 125. yıldönümüne denk gelmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Bakan Yardımcısı Caferov ayrıca TÜRKSOY işbirliğinde hayata geçirilen projenin sinema alanında yeni işbirliklerine imkan tanıyacağına emin olduğundan söz etti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayit Yusuf törenin ardından yaptığı değerlendirmede, festival alanındaki atmosferin çok iyi olduğunu aktardı. Yusuf, "Bu hem Türkiye'nin hem Azerbaycan'ın hem de bütün Türk dünyasının sinema alanında yakınlaşmasını, işbilriğini ve dayanışmasını sağlayacak ve bu yollarda kültür diplomasisine dolayısıyla tüm dünyasına kültürel birikimiyle sinema yoluyla aktaracak güç birliklerinin başlangıcı olacaktır" dedi.

ETKİNLİK KAPSAMINDA ŞUŞA'YA GEZİ DÜZENLENECEK

Festivalde; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Moldova'ya bağlı Gagavuz Bölgesi ile Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Altay ve Başkurdistan cumhuriyetlerinde çekilen yaklaşık 40 sinema filmi, belgesel ve animasyon gösterilecek. Etkinlik kapsamında, katılımcılar için 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şuşa'ya gezi düzenleneceği ifade edildi.

Etkinlik, 11 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen kırmızı halı etkinliği ile son bulacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.