SON DAKİKA
Hava Durumu

70. yaş gününü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkmenistan'ın Onurlu Aksakalı" fahri ünvanı verildi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov, bugün 70. yaşını kutlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Türkmenistan'ın Onurlu Aksalı" fahri ünvanı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
70. yaş gününü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkmenistan'ın Onurlu Aksakalı" fahri ünvanı verildi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov, 26 Şubat 2024 tarihinde 70. yaşını kutlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı. Berdimuhammedov, yeni yaşından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkmenistan'ın Onursal Aksakalı" fahri ünvanını verdi.

ERDOĞAN'A TÜRKMENİSTAN'IN ONURLU AKSAKALI ÜNVANI

Mevkidaşı Erdoğan'ı tebrik eden Berdimuhammedov, yazdığı mektupta, "Türkmen halkına karşı dostane komşuluk ve yaşlı nesillere saygı geleneğine bağlı kalarak, Türkmenistan-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığınız büyük kişisel katkıyı, halklarımızın birliğine yönelik hizmetlerinizi ve 70. yılınız vesilesiyle büyük takdirle karşılıyoruz. Yeni yaşınızda 'Türkmenistan'ın Onurlu Aksaklı' fahri ünvanıyla ödüllendirilmesine karar verildi" ifadelerine yer verdi.

Berdimuhammedov, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin Birleşmiş Milletler (BM) ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) bağlamında daha da güçlendiğine dikkat çekti. Berdimuhammedov, Erdoğan'a sağlık, mutluluk ve refah, kardeş halklara barış ve gelecekte ilerleme diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.