SON DAKİKA
Hava Durumu

Aliyev kararı imzaladı: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan üniversitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptına onay verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aliyev kararı imzaladı: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak

Azerbaycan Cumhrubaşkanı İlham Aliyev 16 Nisan 2024 tarihinde, "Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kurulu Arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı"nı onayladı.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ÜNİVERSİTESİ KURULMASINA İLİŞKİN MUTABAKAT ZAPTINA ONAY

Karar, 19 Şubat 2024 tarihinde Ankara'da imzalanmıştı. Cumhurbaşkanı Aliyev'in de imzasını alan kararnamenin içerdiği maddeler Azerbaycan devlet basını Azertac'ta şu şekilde ifade edildi:

  1. 19 Şubat 2024 tarihinde imzalanan "Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAU) Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı"nın onaylanması 
  2. Bu Kararnamenin 1. Kısmında belirtilen Mutabakat Zaptı yürürlüğe girdikten sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı hükümlerinin uygulanmasını sağlar.
  3. Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetine Mutabakat Zaptı'nın yürürlüğe girmesi için gerekli iç prosedürlerin tamamlandığına dair bir bildirim göndermelidir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.