SON DAKİKA
Hava Durumu

Aliyev ve Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerini görüştü!

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2023 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aliyev ve Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerini görüştü!

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 10 Eylül 2023 tarihinde telefon görüşmesi yaptı.

İKİLİ GÖRÜŞMEDE, ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi, telefon görüşmesinde cumhurbaşkanlarının, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki durum başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanları, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve müttefiklik ilişkilerinin gelişme umutları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmeye ilişkin detayları açıkladı. İletişim Başkanlığı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18’inci G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bulunduğu sırada gerçekleşen görüşmede iki lider, bölgesel meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede, Azerbaycan - Ermenistan ilişkileri ve Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde son günlerde yaşanan olaylar da ele alındı" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.