SON DAKİKA
Hava Durumu

Aliyev yemin töreninde konuştu: Bizim ailemiz Türk dünyasıdır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 14 Şubat 2024 tarihindeki yemin töreninde, Türk dünyasının birliğine yönelik mesaj verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aliyev yemin töreninde konuştu: Bizim ailemiz Türk dünyasıdır

Ülke genelinde 7 Şubat 2024'te yapılan seçimin ardından yeniden göreve gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün yemin töreninde Türk dünyasının birliğine yönelik mesaj verdi. Aliyev konuşmasında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Türkiye'nin tam üye; Türkmenistan, Macaristan ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) gözlemci üye olduğu Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) parmak bastı. 

"BİZİM AİLEMİZ TÜRK DÜNYASIDIR"

Aliyev, yemin ettikten sonra 14 Şubat 2024 tarihli kürsü konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizi kabul etmek istemeyenlere baş  mı eğmeliyiz? Bu katiyen olmayacak! Türk Devletleri Teşkilatı bizim için temel uluslararası organizasyondur. Çünkü o bizim ailemizdir. Bizim ailemiz Türk dünyasıdır. Bizim başka ailemiz yoktur. Biz kendimizi çok iyi biliriz. Türk Devletleri Teşkilatına üye olan ülkelerle kardeşlik ilişkilerimiz var ve bizim siyasetimiz Türk Devletleri Teşkilatını güçlendirmektedir. Biz birlik olmalıyız ki Türk Devletleri Teşkilatı global arenada önemli bir aktör ve güç merkezi haline gelsin. Buna ancak birlikte başarabiliriz" 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.