SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan bayrağı, Karabağ Hankendi'de ait olduğu yerde dalgalanıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün Hankendi ziyaretinde Azerbaycan bayrağını göndere çekti. Ayrıca kentteki sözde Dağlık Karabağ rejiminin arması kaldırılarak yerine Azerbaycan devlet arması takıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan bayrağı, Karabağ Hankendi'de ait olduğu yerde dalgalanıyor

Azerbaycan'ın 19 Eylül 2023 tarihinde anayasal yapıyı yeniden tesis etmek için Karabağ'da Ermeni teröristlere yönelik başlattığı "Antiterör Operasyonu", Ermeni güçlerin silahlarını bırakmasıyla saatler sonra sona ermişti. Azerbaycan, Karabağ'daki şehirleri bir bir kontrol altına aldı. 

AZERBAYCAN DEVLET ARMASI AİT OLDUĞU YERDE

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Eylül 2023 tarihinde Hankendi'ye yaptığı ziyarette Azerbaycan bayrağını göndere çekti. Konuşma yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, göreve geldiğinden bu yana işgal altındaki toprakların kurtarılması için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. Aliyev, "Yirmi yıl önce Cumhurbaşkanlığı görevimi yerine getirmeye başladığımda, o dönemde işgal edilen tüm topraklarda, şehirlerde ve köylerde Azerbaycan bayrağını dalgalandırmayı kendime bir numaralı görev olarak belirledim. Her gün, her saat bu kutsal hedefe doğru yürüdük. Her geçen gün bu kutsal anı daha da yakınlaştırdık ve her birimizin kendi çalışmamızla bu günü yakınlaştırmamız gerektiğini defalarca söyledim" ifadelerini kullandı. 

İşgalci Ermeni güçleri tarafından başkent ilan edilen Hankendi şehrinde sözde Dağlık Karabağ yönetiminin arması kamu binalarından kaldırıldı. Ayrıca Hankendi idari binasının üzerine Azerbaycan arması takıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.