SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan: İsveç'te yaşanan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça eylemi şiddetle kınıyoruz

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı. Bakanlık, "İsveç'te yaşanan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça eylemi şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan: İsveç'te yaşanan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça eylemi şiddetle kınıyoruz

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci günü Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Momika, dün de Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklarının altına alarak İslam dinine hakaret etmişti.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İSVEÇ'E SERT TEPKİ

İsveç’te yaşanan skandal olaya bir tepki de Azerbaycan’dan geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, 21 Temmuz 2023 tarihinde sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, İsveç makamlarını suçlulara karşı gerekli tüm önlemleri almaya ve bu tür nefret suçlarının tekrarını önlemeye çağırdı.

AZERBAYCAN: İSVEÇ'TE YAŞANAN EYLEMİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, “İsveç'te yaşanan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça eylemi şiddetle kınıyoruz. Yetkilileri faillere karşı gerekli tüm önlemleri almaya ve bu tür nefret suçlarının tekrarını önlemeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.