SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Azerbaycan'a teşekkür etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'ya ayrılan insanı yardım fonu nedeniyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2023 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Azerbaycan'a teşekkür etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, önceki gün Azerbaycan’ın Ukrayna’ya insani yardım kapsamında 7.6 milyon dolar bütçe ayırdığını duyurdu. Azerbaycan’ın açıkladığı yardım bütçesinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 19 Temmuz 2023 tarihinde sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkürlerini bildirdi.

ZELENSKIY: KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy yaptığı paylaşımda, “(Azerbaycan’ın) Ukrayna'nın ihtiyaçları için enerji ekipmanı alımına yardım etme kararını memnuniyetle karşılıyorum. Dost Azerbaycan'dan verilen bu destek, devam eden saldırılar karşısında Ukrayna'nın enerji kompleksinin dayanıklılığını sağlamak için gereklidir. Enerji sistemini kışa hazırlamak için ortaklarımızla aktif olarak çalışmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

AZERBAYCAN, UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASINA YARDIM EDECEK

Azerbaycan, 18 Temmuz 2023 tarihinde devlet bütçesinden Ukrayna'ya mali yardım için pay ayrıldığını açıkladı. Azerbaycan'ın Ukrayna'ya ayırdığı yardım bütçesi 7.6 milyon dolar olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Aliyev, yardım fonu için hazırlanan kararnameyi imzaladı. Ayrılan yardım bütçesi, Ukrayna'ya elektrik teçhizatı gönderilmesi için Azerbaycan Enerji Bakanlığına tahsis edildi.

AZERBAYCAN, UKRAYNA’NIN EGEMENLİĞİNİ VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TANIYOR

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 21 Haziran 2023 tarihinde Ukrayna'yı İyileştirme Konferansı (UCR2023) kapsamında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Bayramov, Azerbaycan’ın, Ukrayna’nın yeniden inşası için en az 10 milyon dolar yardım sağlayacağını dile getirdi. Bayramov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin çok sayıda can kaybına ve insani felakete neden olduğunu ifade ederken, Avrupa’daki barış ve güvenlik için de büyük tehdit oluşturduğunun altını çizdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, Azerbaycan’ın, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde bu krizin bir an önce çözülmesinden yana olduğunu vurguladı. Bakan Bayramov, "Azerbaycan, özellikle elektrikli jeneratör ekipmanları göndererek ve İrpin şehrinde yeniden inşa projeleri uygulayarak, Ukrayna'nın toparlanma ve yeniden inşa çabalarına katkıda bulunmayı planlıyor. Bu yardımın toplam tutarı en az 10 milyon dolar olacak" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.