SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cengiz Aytmatov’un hayatı film oluyor: 2026’da vizyona girecek

Kırgızistan Kültür Bakanlığı, Türk dünyası edebiyatının dev ismi Aytmatov’un çocukluğundan uluslararası başarılarına uzanan yaşam öyküsünü anlatacak biyografik film projesini duyurdu. Genç yönetmen Kanıbek Kalmatov’un imzasını taşıyan yapım, 2026’da vizyona girecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2025 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2025 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cengiz Aytmatov’un hayatı film oluyor: 2026’da vizyona girecek

Dünya edebiyatının ve Türk dünyasının güçlü kalemlerinden, Kırgız edebiyatının önemli temsilcisi Cengiz Aytmatov'un hayatı beyaz perdeye taşınacak.

Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Gençlik Politikaları Bakanlığı, Türk dünyasının en büyük edebiyatçılarından Cengiz Aytmatov’un hayatını konu alan bir biyografik film projesi başlattı. Filmin yönetmenliğini, “Beyiş - Enenin tamanynda” (Cennet Annelerin Ayakları Altında) adlı gişe rekorları kıran yapımla tanınan genç Kırgız yönetmen Kanıbek Kalmatov üstleniyor.

Film, Aytmatov’un çocukluğu, gençlik yılları ve yazarlık kariyeri, Kırgız toplumundaki entelektüel rolü ve edebi mirası, yazarın milli kimlik mücadelesi ve evrensel fikirleri gerçek olaylara dayanan bir anlatım ile ilham verici yaşam öyküsü işlenecek.

2026’da vizyona girmesi planlanan film, Aytmatov’un zorluklarla dolu yaşamına rağmen ulaştığı uluslararası başarıyı ve Türk dünyasına katkılarını genç kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

Yönetmen Kalmatov, çalışmaları devam eden film hakkında "Bu, halkın hafızasında kalması gereken bir film." dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.