SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin destekçisi Filistin Başkanı: Uygur Soykırımı, insan hakları meselesi değil!

Çin’de resmi ziyaretler bulunan Filistin Başkanı Mahmut Abbas, Uygur Soykırımının insan hakları meselesi olmadığını, bu konuda Çin’i desteklediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 06:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin destekçisi Filistin Başkanı: Uygur Soykırımı, insan hakları meselesi değil!

Filistin Başkanı Mahmut Abbas, Çin lideri Şi Cinping'in özel davetiyle ile Çin'in başkenti Pekin'de resmi ziyaretler bulunuyor. Abbas 13 Haziran'da gittiği Pekin'de Cinping'in kurmayları ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Abbas ikili görüşmeler sonrası 15 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Filistin- İsrail ihtilafının bir an önce sona erdirilmesinde Çin'in arabulucu olması gerektiğini vurguladı.

"ÇİN VE FİLİSTİN YAKIN DOSTTUR"

Aynı zamanda bir Arap ülkesinin bu yıl Çin'i ziyaret eden ilk lideri olduğunun altını çizen Abbas, "Çin ve Filistin yakın dosttur. Karşılıklı güven ve işbirliği temelinde bu dostluğu daha üst seviyelere taşıyacağız. Ayrıca bugün Çin ve Filistin stratejik işbirliği ilişkilerinin resmi olarak kurulduğunu duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN HÜKUMETİ, ÇİN'İ DESTEKLİYOR

Abbas ayrıca Çin'in "Tek Çin" politikasını desteklediklerini  belirtti. Aynı zamanda Uygur sorununun insan hakları sorunu olmadığını, bu durumun Çin'in sözde terörizme, bölücülüğe karşı mücadelesi olduğunu, bu konuda Çin hükumetini desteklediğini belirterek, "Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi (Uygur Soykırımı) bir insan hakları meselesi değildir. Bu Çin'in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin hükumeti, Çin'in bu mücadelesini her zaman destekliyor, Filistin her zaman Çin'e inandı. Çin'in her zaman adaleti yerine getireceğine inanıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.