SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Kur'an-ı Kerim'i Konfüçyüs ideolojisiyle yeniden yorumlayacak!

Çin Komünist Partisi idaresi, İslam düşmanlığını zirveye taşımaya devam ediyor. Çin yönetimi, bu kez Kur'an-ı Kerim'i Çinlilerin akıl hocası olarak adlandırılan Konfüçyüs'ün ideolojisiyle tahrif etmeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Kur'an-ı Kerim'i Konfüçyüs ideolojisiyle yeniden yorumlayacak!

Çin hükumeti, son dönemde İslam dinine açıkça hakaret eden ve hedef alan politikalara imza atmaya devam ediyor. İstam dünyası ise bu durumu sadece seyretmekle yetiniyor. Daha önce Çin Komünist Partisi (ÇKP) Başkanı Şi Cinping'in İslam'ın Çin tipi sosyalizme uyarlanması politikası, Müslüman Çinlilerin yaşadığı Çin'in iç bölgesi ve Doğu Türkistan'da yürürlüğe girmişti.

KUR'AN-I KERİM'İ KONFÜÇYÜS İDEOLOJİSİYLE TEKRARDAN YORUMLAMAK!

Şimdi ise ÇKP Sosyalizm Enstitüsü sözde Xinjiang Parti Komitesi Yürütme Kurulu tarafından "Xinjiang, İslam'ın Sosyalist Topluma Uyarlanması İçin Ne Yapmalı" konulu özel bir toplantı organize edildi. Özel toplantıda, Doğu Türkistan'da İslam'ın Çinlileştirilmesinde kararlılık vurgusu yapıldı.

Çin tipi sosyalizm ile İslam’ı birbirine entegre etmek ve Uygur kültürünün Çin kültüründen beslenmesi için Kuran'ı Kerim'in, Çinlilerin akıl babası olarak adlandırılan Konfüçyüs ideolojisiyle tekrardan yorumlanması gerektiğinin altı çizildi.

ÇİN YÖNETİMİNİN KUR'AN-I KERİM'İ TAHRİF PLANI!

Toplantıya katılan sözde Xinjiang Sosyal Bilimler Akademisi Enstitü Müdürü ve Araştırmacısı Gao Cianping, Çin'de İslam dini başta olmak üzere tüm kutsal metinleri özellikle Doğu Türkistan'da Kuran'ı Kerim'i tekrar Konfüçyüs ideolojisiyle yorumlamak gerektiğini vurguladı.

Cianping, İslam dininin Çin tipi sosyalizme uyarlanması ve Uygur kütürünün Çin kültüründen beslenmesi gibi baskı yöntemlerinin ancak Konfüçyüs ideolojisiyle mümkün olabileceğini savunarak, Çin yönetiminin Kur'an-ı Kerim'i nasıl tahrif edeceğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.