SON DAKİKA
Hava Durumu

Çinlilerden toplama kampı mağduru Ziyavudun'a ve Doğu Türkistan bayrağına çirkin saldırı!

Çin toplama kampı mağduru Tursunay Ziyavudun, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için San Francisco'ya gelen Çin Komünist Partisi (ÇKP) lideri Şi Cinping'i protesto ederken Çinliler tarafından tacize uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çinlilerden toplama kampı mağduru Ziyavudun'a ve Doğu Türkistan bayrağına çirkin saldırı!

Çin'in Doğu Türkistan'da inşa ettiği toplama kampında türlü işkencelere maruz kalan Uygur Türkü kadın Tursunay Ziyavudun, 11 Kasım 2023 tarihine başlayan APEC zirvesi için ABD'nin San Francisco şehrine gelen soykırımcı Şi Cinping'i protesto etti.

SOYKIRIMCI Şİ CİNPİNG, SAN FRANCISCO PROTESTO EDİLDİ

ABD, 2011'den bu yana ilk kez 11-17 Kasım tarihleri ​​arasında yıllık APEC liderleri toplantısına ev sahipliği yapıyor. Toplama kampı mağduru Tursunay 14 Kasım 2023 tarihinde, Çin lideri Şi Cinping'i Çin Doğu Türkistan'daki soykırım politikasını kınamak ve toplama kampına attığı 2 milyondan fazla Uygur Türkünün sesi olmak için tek başına onlarca Çinlinin arasında protesto eylemi gerçekleştirdi.

UYGUR TÜRKÜ KADIN TEK BAŞINA DİRENDİ

O sıra alandaki Çinlililer, Tursunay Ziyavudun'u taciz ederek ay yıldızlı gökbayrağı kapatmaya çalıştı. Tursunay Ziyavudun, Çinlilerin tacizlerine rağmen, "ÇKP bir yalancıdır, soykırımı durdur" diyerek protestosuna devam etti.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükûmetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da bir halk topyekûn soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor. Doğu Türkistan’da soykırıma varan ağır insan hakları ihlalleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.