SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistanlılar ABD’ye gelen Şi Cinping’i protesto etti

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Doğu Türkistanlılar, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için San Francisco'ya gelen Çin Komünist Partisi lideri Şi Cinping'i protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistanlılar ABD’ye gelen Şi Cinping’i protesto etti

ABD'de yaşayan Doğu Türkistanlılar, 11 Kasım 2023 tarihine başlayan APEC zirvesi için ABD'nin San Francisco şehrine gelen Çin lideri Şi Cinping'i protesto etti.

SOYKIRIMCI Şİ CİNPİNG, SAN FRANCISCO'DA PROTESTO EDİLDİ

ABD, 2011'den bu yana ilk kez 11-17 Kasım tarihleri ​​arasında yıllık APEC liderleri toplantısına ev sahipliği yapıyor. İki Doğu Türkistanlı aktivist, 13 Kasım 2023 tarihinde Çin lideri Şi Cinping'in kaldığı otelin önünde Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki insanlık suçları ile ilgili pankart açarak protesto etti.

"Şİ CİNPİNG; BANA BABAMI GERİ VER"

ABD polisi zirvenin yapıldığı Moscone Center'ın çevresine metal çitlerle barikat kurdu. Doğu Türkistan'daki soykırımın planlayıcısı olan Şi Cinping'i protesto eden kadın, elinde İngilizce "Şi Cinping; bana babamı, malımı, ailemi, adaletimi, haklarımı ve insanlığımı geri ver" yazılı pankart ile görüntülendi.

"ÇİN'DE TOPLAMA KAMPLARI VAR"

Çin delegasyonunun, Moscone Center'ın yakınlarında iki otel rezervasyonu yaptığı bildirildi. Şi Cinping'in kaldığı söylenen St. Regis Oteli'nin girişine çok sayıda güvenlik görevlisi yerleştirildi ve yollar trafiğe kapatıldı. Diğer bir kişi ise elinde Doğu Türkistan bayrağı ve kalın kırmızı harflerle "Çin'de toplama kampları var" yazılan bir pankart ile Şi Cinping'i protesto etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.