SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'daki dünyaca ünlü meydanda Doğu Türkistan'daki soykırım anlatılıyor

Avrupa Uygur Enstitüsü, Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan dünyaca ünlü Zafer Takı Meydanı'nda dev ekranlı kamyonlarla Doğu Türkistan'daki soykırımı anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 02:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'daki dünyaca ünlü meydanda Doğu Türkistan'daki soykırım anlatılıyor

Avrupa Uygur Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'teki dünyaca ünlü Zafer Takı Meydanı'na dev LED ekranlı kamyonlar getirildi. Söz konusu ekranlarda, Çin'in Doğu Türkistan'da uygulamakta olduğu soykırım ve sistematik baskıları anlatan belgesel film gösterildi.

ldı.FRANSA'NIN ÜNLÜ MEYDANINDA DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ SOYKIRIM ANLATILIYOR

LED ekranlı kamyonlarda; Doğu Türkistan'daki son durum, Çin yönetiminin bölgedeki soykırım politikası ve Doğu Türkistan'ın tarihi anlatılan kısa belgeseller yansıtıldı. LED ekrandaki belgesel ve görseller Zafer Takı Meydanı'nı ziyarete gelen yabancıların dikkatini çekiyor.

"HEPİNİZ UYGURLARIN SOYKIRIMINDAN ETKİLENİYORSUNUZ"

Enstitüden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Amacımız bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Yani hepiniz Uygurların soykırımından etkileniyorsunuz. Onları unutmayalım ve Uygurları destekleyelim" ifadeleri kullanıldı.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükûmetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da bir halk topyekûn soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor. Doğu Türkistan’da soykırıma varan ağır insan hakları ihlalleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.