SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan'ın Hoten şehrinde her 500 metrede bir karakol var!

Çin yönetimi, Doğu Türkistan genelinde tarihin en sıkı güvenlik ve asayiş operasyonlarından birisini başlattı. En sıkı güvenlik kontrollerinin yaşandığı Hoten şehrinde her 500 metrede bir karakol var ve her 100 metrede bir polis bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistan'ın Hoten şehrinde her 500 metrede bir karakol var!

Çin hükumeti tarafından işgal edilen Doğu Türkistan'da baskı ve soykırım politikalarına bir yenisi daha eklendi. Çin Asayış ve Güvenlik Bakanlığı, Doğu Türkistan genelinde 5 Haziran'dan 30 Eylül'e kadar "Yaz Temizlik Operasyonu" başlattığını duyurmuştu. Operasyon tüm hızıyla devam ederken, bu baskıların en sert şekilde Hoten'de yürütüldüğü öğrenildi.

"HER 100 METREDE BİR POLİS"

Baskıların en sert şekilde yaşandığı Hoten'de her 100 metrede bir polis, 500 metrede bir karakol olduğu öğrenildi. Özgür Asya Radyosu (RFA) Hoten'deki bir otel personeline ulaştı. Uydu telefonuyla yapılan görüşmede otel personeli, Hoten'deki sıkı güvenlik tedbirlerini ve şehrin Çinli yerleşimciler için ne denli güvenli hale getirildiğini anlattı. Personel, "Hoten şimdi en huzurlu yer. Çünkü, her 100 metrede bir polis ve 500 metrede bir karakol var" ifadelerini kullandı.

2 BİNDEN FAZLA UYGUR TÜRKÜ TOPLAMA KAMPINA ATILDI

RFA'nın  elde ettiği bilgilere göre, 100 günlük "Yaz Temizlik Operasyonu" kapsamında bugüne kadar sadece Hoten vilayetinde 150 Uygur Türkünün hapse atıldığı ve 2 binden fazla Uygur Türkünün de çeşitli bahanelerle toplama kamplarına atıldığı öğrenildi. 

Çin medyasına göre; Yaz Temizlik Operasyonu, Çin güvenlik güçleri ve Çin Dışişleri Bakanlığının ortaklığında gerçekleşiyor. Kaşgar ve Hoten'in bu operasyonlarda kilit nokta olduğu bildiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.