SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistanlılar, Kahramanmaraş'ta depremzedeler için çadır kent kurdu

Kahramanmaraş depremlerinde ikinci gününden beri bölgede faaliyet gösteren Gök Bayrak Dayanışma Platformu depremzedeler için çadır kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistanlılar, Kahramanmaraş'ta depremzedeler için çadır kent kurdu

Kayseri'de Doğu Türkistanlılar tarafından oluşturulan Gök Bayrak Platformu Kahramanmaraş depremlerinin ikinci gününden beri bölgede yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Platform bir taraftan depremzedelerin gıda ihtiyacını gidermeye çalışırken, diğer taraftan barınma ihtiyaçları için çadır kent kurdu.

Platformdan yapılan açıklamada, daha önce bölgede depremzedeler için sıcak yemek, giyim ve diğer ihtiyaçların giderilmesi için çalışma yapıldı. Şu anda ise 50'den fazla çadırın Kahramanmaraş merkezi Muhsin Yazıcıoğlu park alanında kurulduğu bildirildi. Ayrıca ramazan ve bayramda da depremzedeler ile birlikte olmaya devam edecekleri kaydedildi. 

Gök Bayrak Dayanışma Platformunun çadır kent inşası sürecinin Doğu Türkistan Gençlik Derneği ve Türkmeneli Uluslararası Yardım Derneği ortaklığında yapıldığı bildirildi.

TÜRKİYE'YE KARDEŞ DEVLETLERDEN DESTEK

Türkiye'nin, deprem bölgeleri için uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm ilan etmesinin ardından deprem bölgelerine kardeş devletlerden arama kurtarma ekipleri akın etti.

Türkiye'nin yardımına koşan ilk ülke Azerbaycan oldu. Diğer Türk devletleri ve Türkiye'nin dostu olan birçok ülke; acil yardım, sağlık malzemeleri, uzman arama kurtarma ekibi gönderdi. Deprem bölgelerinde sahra hastaneleri kuruldu. Depremzedelerin yaraları sarıldı.

Afet bölgesinde Kırgız ve Kazak geleneksel çadırları kuruldu. Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri deprem bölgelerine akın etti. Arama kurtarma çalışmalarına katılan Uygur Türkleri depremzedeler için Türkistan Pilavı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.