SON DAKİKA
Hava Durumu

Dr. Elnur Paşa: Türk dünyasının bir bütün olarak geçirmediği her günün bedelini Doğu Türkistan ödüyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elnur Paşa, Şuşa Beyannamesini örnek verdiği 3 Mayıs 2024 tarihli köşe yazısında Türk birliğine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dr. Elnur Paşa: Türk dünyasının bir bütün olarak geçirmediği her günün bedelini Doğu Türkistan ödüyor

Türkgün gazetesi köşe yazarlarından, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elnur Paşa, 3 Mayıs 2024 tarihli yazısında Türk dünyasının birliğine işaret etti. Türkgün gazetesindeki "Şuşa Beyannamesi'nden Azerbaycan Milli Müdafa Üniversitesi'ne" başlıklı yazısında Paşa, Karabağ Zaferi'nin ardından Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan anlaşmaya dikkat çekti. 

TÜRK BİRLİĞİNE ŞUŞA BEYANNAMESİ İLE ÖRNEK VERDİ

Anlaşmadaki maddeleri ele alan Paşa, Şuşa Beyannamesi'nin imzalanmasından 18 gün önce Milli Müdafa Üniversitesi kurulduğunu anımsatarak, Türkiye'nin kardeş ülke Azerbaycan'da gerekli etkilerinin yer alacağının altını çizdi.

2022 yılında imzalanan Şuşa Beyannamesi'ndeki, "Taraflar, Türk dünyasının birlik ve refahına hizmet edecek ulusal ve uluslararası çabaların artırılmasına dikkat çekti.”, “Taraflar, Türk kültürel mirasının uluslararası düzeyde tanıtılması ve teşviki alanında ortak işbirliğini güçlendirecek.”, “Taraflar Türk dayanışmasının pekiştirilmesi amacıyla Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, Türk Akademisi, Türk Kültür ve Miras Vakfı, TÜRKSOY ve Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlere ivme kazandıracaklardır" maddelerini sıralayan Paşa, Türk dünyasının birliğini şu ifadelerle vurguladı:

"Elbette, Taraflar Türk olduğu halde taraflarının Türk olmasından başka rasyonel bir seçenek söz konusu değildir. Tarih, bizi bunun aksini öne sürmekten men etmiştir. Türk dünyasının bir bütün olarak geçirmediği her günün bedeli Doğu Türkistan’da verilen canlar ile ödenmektedir. Türk halklarının başka alternatifi yoktur, ya birlik olacak ya da bir bir yok olacağız"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.