SON DAKİKA
Hava Durumu

Erşat Salihi'den Türk dünyasına çağrı!

Irak Parlamentosu Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi, 28 Mart 1991 tarihinde gerçekleşen Altunköprü Katliamı'nın 33. yılında yayımladığı mesajında Türk dünyasına seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erşat Salihi'den Türk dünyasına çağrı!

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi, Saddam Hüseyin tarafından 28 Mart 1991’de Altunköprü kasabasında Türkmenlere yapılan katliamın 33. yıl dönümü vesilesiyle Türk dünyasına çağrıda bulunduğu bir mesaj paylaştı.

"TÜRK DÜNYASININ IRAK TÜRKMENLERİNİ UNUTMAMASI LAZIM"

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC parlamentolarına seslendiği konuşmasında Erşat Salihi, şu ifadelere yer verdi:

33 yıl önce Irak Türkmenleri, Kerkük, Altınköprü ve Tazehurmatu'da Saddam rejimi tarafından bir katliama maruz kaldılar. 10 yaşındaki çocuklarımız bile idam edildiler. Bir gün içinde 100 kişi idam edildi. Biz bu törenleri yaptığımız zaman, bu acı günleri yad ettiğimiz zaman, sadece Irak'ın içinde yad edilmemesi lazımdır. Biz Çanakkale'yi yad ederken, Karabağ'ı yad ederken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin şehitlerini yad ederken; Irak Türkmenlerinin adına da Türkiye Büyük Millet Meclisinden Azerbaycan Milli Meclisinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinden şehitlerimizin yad edilmesini umarız. Bu yara hepimizin yarasıdır. Türkçülüğün faturasını biz ödüyoruz. Türk dünyasının Irak Türkmenlerini unutmaması lazım.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.