SON DAKİKA
Hava Durumu

İskeçe'de Türklerin yaşadığı eğitim sorunu, Yunan Parlamentosunda gündeme geldi

İskeçe PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, Batı Trakya Türk Azınlığının İskeçe Ortaokul/Lisesi'nde yaşadığı sorunu Yunanistan Parlamentosunda dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İskeçe'de Türklerin yaşadığı eğitim sorunu, Yunan Parlamentosunda gündeme geldi

Batı Trakya Türklerinin şehri İskeçe'de yaşanan eğitim sorunu, Yunanistan Parlamentosuna taşındı. Yunanistan Parlamentosunda gerçekleştirilen 2024 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında kürsü konuşması yapan İskeçe PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, Batı Trakya Türklerinin yaşadığı çifte standart ve eğitim sorununa dikkat çekti.

İSKEÇE ORTAOKULU VE LİSESİNDEKİ SORUN PARLAMENTO GÜNDEMİNE GELDİ

Özellikle İskeçe Ortaokulu ve Lisesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla vardiyalı eğitim, kontenjan ve 19. yüzyıldan kalma binada yaşanan sorunun öğretmen ve öğrencilere yansıdığını vurgulayan Milletvekili Baran, eğitimde eşitlik ilkesinin modern eğitim sisteminde temel bir unsur olduğunu belirtti. Bu bağlamda Baran, İskeçe'de teknik eksiklik ve hijyen sorunu yaşandığını ifade etti.

Baran, mevcut hükumetin bu konuda gerekli desteği sağlamadığını ve tüm bu sorunları görmezden geldiğini dile getirdi. Yaşanan bu sorunun eğitimin kalitesine etki ettiğini vurgulayan Milletvekili Baran, acil ve köklü bir çözüm önerisinin yerine getirilmesi gerektiğini aktardı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.