SON DAKİKA
Hava Durumu

Karabağ'daki ayrılıkçı Ermenilerin blokaj dezenformasyonu ifşa edildi!

Ermeni işgalinden kurtulan Karabağ topraklarında ilerleyen Azerbaycan Türkü asker, Karabağ’da yaşayan ayrılıkçı Ermenilerin blokaj yalanını, bölgeden çektiği video ile ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karabağ'daki ayrılıkçı Ermenilerin blokaj dezenformasyonu ifşa edildi!

Azerbaycan, Hankendi’de yaşayan Ermeni nüfusu için alternatif yol önerisi yaptı. Azerbaycan’ın yeni önerisi, Ermeni yetkililer ve Hankendi’de bulunan Ermeni ayrılıkçıların tepkisine neden olmuştu. Ermeniler, Azerbaycan’ın bölgede yapay bir abluka oluşturduğuna dair dezenformasyonu uluslararası kamuoyunda yaymak için alternatif yola karşı çıkmıştı.

ERMENİ DEZENFORMASYONU ORTAYA ÇIKTI

Ermeni işgalinden kurtulan Karabağ topraklarında ilerleyen Azerbaycan Türkü asker, Karabağ’da yaşayan ayrılıkçı Ermenilerin blokaj yalanını, bölgeden çektiği video ile ortaya çıkardı. Askerin çektiği videoda, buzdolabında depolanmış etlerin olduğu ve erzak konusunda bir sıkıntı yaşanmadığı görüldü.

KARABAĞ ANTİTERÖR OPERASYONU'NDA NELER YAŞANDI?

Azerbaycan'ın Karabağ 'da düzenlediği Antiterör Operasyonu'nda, ayrılıkçı Ermeniler teslim oldu. Azerbaycan ordusu 90'dan fazla muharebe mevzisinin kontrolünü ele geçirdi. Azerbaycan 'ın anayasal gereklilikleri çerçevesinde Karabağ ekonomik bölgesinde yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonuna başlandı. Bundan sonraki süreçte, Azerbaycan topraklarında yasa dışı silahlı güçlerin silahsızlandırılması için adım atılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.