SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, Afganistan’a yardımlarını sürdürüyor

Kazakistan, Afganistan’a bir parti daha insani yardım göndermeye hazırlandığını açıkladı. Bu arada, Kazak arama kurtarma ekibi, depremin vurduğu Afganistan’da 76 bölgede enkaz kaldırma çalışması yürüttü.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, Afganistan’a yardımlarını sürdürüyor

Afganistan’da 7 Ekim 2023 tarihinde art arda sarsıcı depremler meydana gelmişti. Acil durum ilan edilen bölgeye, Kazakistan daha önce de yardım göndermişti. Son aktarılan bilgilere göre; Kazakistan'ın tekrardan bir yardım hazırlığı içerisinde olduğu duyuruldu.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, 11 Ekim’de Afganistan'a acil insani yardım sağlandığına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Kazak Uluslararası Kalkınma Ajansının aktif katılımıyla, gıda, çadır, giysi ve yatak takımlarından oluşan 1600 tonun üzerinde ağırlığa sahip büyük bir insani yardım kargosunun Zakon'a gönderildiği ifade edildi.

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, "Yakın gelecekte, etkilenen Afgan halkına demiryoluyla Hairaton istasyonuna (Afganistan'ın Belh eyaleti) başka bir büyük insani yardım kargosu gönderilmesi bekleniyor" diyerek bir parti daha yardım yapılacağını belirtti.

 KAZAK EKİBİ 76 BÖLGEDE ENKAZ TEMİZLEDİ

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığına bağlı 45 kişilik arama kurtarma ekibi, Afganistan’daki çalışmalara yardımcı olmak üzere 10 Ekim’de harekete geçmişti.

Kazak arama kurtarma  ekipleri ilk 24 saatte 76 bölgeyi temizledi.

Diğer yandan, Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, "Belirlenen bölgedeki molozları temizlemek için çalışma yaptılar, herhangi bir mağdur bulunamadı. 10 sakine tıbbi yardım sağlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından güç ve imkanlar, mağdurları aramaya devam etmek üzere ekiplere bırakıldı" açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.