SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan arama kurtarma ekipleri Afganistan'a gidiyor

Kazakistanlı arama kurtarma ekipleri, şiddetli depremlerin vurduğu Afganistan'ın Herat şehrine doğru yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan arama kurtarma ekipleri Afganistan'a gidiyor

Kazakistanlı arama kurtarma ekipleri şiddetli depremlerin vurduğu Afganistan'ın Herat şehrine doğru yola çıktı. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden 10 Ekim 2023 tarihinde yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığına acil arama kurtarma ekibine, ölümcül deprem sebebiyle hala göçük altında kalan insanları kurtarmak için Afganistan'ın Herat ve Zindecan bölgelerine gönderilmesi talimatını verdiğini bildirdi.

TÜRKİYE'DEKİ DEPREMLERE GELEN EKİP BU SEFER AFGANİSTAN'DA

Toplam 45 deneyimli arama kurtarmacı, doktorlar ve sağlık görevlilerinin Afganistan'a doğru yola çıktığı belirtilen açıklamada, yola çıkan ekibin daha önce bu yıl şubat ayında Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremde görev alan tecrübeli bir ekip olduğu kaydedildi. Kurtarma ekibine bakanlığın Sivil Savunma Komitesi Başkan Vekili Ularbek Abykeyev başkanlık ediyor.

DEPREM 13 KÖYÜ YOK ETTİ

Afganistan Devlet Basın Servisi, Herat ili Zindecan ve Guryan ilçelerinde yaklaşık 13 köyün depremde tamamen yok olduğunu bildirdi. Afganistan Doğal Afet Yönetimi Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, Herat ve Badgis vilayetlerinde depremin çok ağır hasarlara neden olduğunu ve can kayıplarının artabileceğini söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.