SON DAKİKA
Hava Durumu

Afganistan'daki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Afganistan'da meydana gelen yıkıcı depremlerin, üçüncü gününde enkaz altındaki insanları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afganistan'daki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Afganistan'ın Herat kentinde art arda meydana gelen yıkıcı depremlerin 3. gününe girerken enkaz altında kalan çok sayıdaki insanın kurtarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

KURTARMA İMKANLARI YETERLİ DEĞİL

8 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, yaklaşık 300 bine yakın Türkün yaşadığı Zindecan ilçesi oldu. Depremlerde yüzlerce Türk soylu insan hayatını kaybetti ve binlerce kişi yaralandı. Bölge sakinleri, çok sayıda yaralının hala enkaz altında olduğunu ve kurtarma imkanlarının yeterli olmadığını bildirdi. Afganistan medyasına konuşan Heratlı bir vatandaş, “Burada 2 bine yakın kişi yaşıyordu. Belki 300 ila 400 kadar insan çıkarılmış, geri kalanı ise halen enkaz altında mahsur kaldı” ifadelerini kullandı.

DEPREM 13 KÖYÜ YOK ETTİ

Afganistan Devlet Basın Servisi, Herat ili Zindecan ve Guryan ilçelerinde yaklaşık 13 köyün depremde tamamen yok olduğunu bildirdi. Afganistan Doğal Afet Yönetimi Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, Herat ve Badgis vilayetlerinde depremin çok ağır hasarlara neden olduğunu ve can kayıplarının artabileceğini söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.