SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, ilk nükleer enerji santralini inşa edecek

Kazakistan, Almatı şehrinin kuzeyinde yer alan Balkaş Gölü yakınlarında ilk nükleer enerji santralini inşa edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2023 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, ilk nükleer enerji santralini inşa edecek

Kazakistan, Özbekistan sınırına komşu Almatı şehrinin kuzeyinde yer alan Balkaş Gölü yakınlarında ilk nükleer enerji santralini inşa edecek.

Kazakistan Enerji Bakanlığı tarafından, 17 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açıklamada, "Reaktör teknolojilerinin seçimine ilişkin önceki çalışmaları güncellemek, güç hacmini ve inşaat alanını belirlemek için çalışmalar yapıldı. Çalışmaların sonuçlarına göre, Almatı bölgesi Cambıl ilçesine bağlı Ülken köyü toprakları, nükleer santral inşası için en uygun alan olarak seçildi" ifadelerine yer verildi.

NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ İNŞAATI İÇİN 4 ŞİRKET SIRADA

Kazakistan Enerji Bakanlığı, ilk nükleer enerji santralinin inşası için tecrübeli teknoloji şirketlerinin belirlendiğini açıkladı.

Bakanlık, şirketler hakkında henüz nihai bir karar vermediğini ancak dört şirketin önce çıktığını açıkladı. Öne çıkan şirketler arasında Çin merkezli Chitoining CNNC, Kore merkezli Zhanubiy Koreaning KHNP,  Rusya merkezli Rosatom ve Fransa merkezli Francening EDF şirketleri yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.