SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan ve Özbekistan dışişleri bakanları görüştü

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov uluslararası ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan ve Özbekistan dışişleri bakanları görüştü

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, 15 Nisan'da yapılacak olan "Orta Asya - Körfez Arap Devletleri İşbirliği Konseyi" Stratejik Diyalog İkinci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kulubayev, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile 14 Nisan’da bir araya geldi. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekeleşen görüşmede iki bakan uluslararası ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Kulubayev, Kırgız-Özbek iş birliğinin önemine işaret ederek karşılıklı ticaretin artmasından, sanayi, enerji, tarım ve diğer öncelikli alanlarda işbirliği projelerinin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Görüşmenin ardından ikilinin üst düzey ziyaretler için gereken hazırlıklara ilişkin yol haritasını imzaladığı kaydedildi.

ÖZBEKİSTAN VE KIRGIZİSTAN KAPSAMLI STRATEJİK ORTAKLIKTAN MEMNUN

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 26 Ocak 2024'te bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. İki lider, görüşmede Özbekistan ve Kırgızistan arasındaki çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesine yönelik güncel konuları ele almıştı. Devlet başkanları, ikili iyi komşuluk ilişkilerinin ve kapsamlı stratejik ortaklığın mevcut yüksek seviyesini özellikle memnuniyetle not etmişlerdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.