SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a "yılın vizyoneri" ödülü

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) tarafından yılın "Vizyoner Ödülü"ne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a "yılın vizyoneri" ödülü

Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonunun (TÜMBİFED) Akademi Kültür ve Bilim Komisyonu tarafından verilen ödüller kapsamında yılın “Vizyoner Ödülü” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a verildi. Ödülü, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar adına KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel aldı.

Türkiye programını tamamladıktan sonra KKTC'ye dönen Cumhurbaşkanı Tatar, ödül törenindeki katılımcılara Demirel aracılığıyla seslendi. 

"VİZYON, KIBRIS'TA İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDÜR"

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar adına ödülü almak üzere törene katılan Demirel, Cumhurbaşkanı Tatar’ın mesajını da okudu.

Cumhurbaşkanı Tatar, törene gönderdiği mesajda, "Kıbrıs Türkünün varlığını sürdürebilmek ve bunu güvence altına alabilmek amacıyla yürüttüğümüz siyaset; tarihten ders almak yanında, günümüzün konjonktürünü doğru anlamayı içermektedir. ‘Vizyon’ kavramından naçizane benim anladığım, deneyim ve bilginin yardımı ile geleceğe dair uygulanabilir bir projeksiyon üretmektir." dedi.

50 yılı aşan zamanda iki bölgeli, iki toplumlu, federasyon rejimi mantığıyla sürdürülen "Kıbrıs Sorunu" başlığındaki görüşmelerin bir sonuca ulaşmadığını ve bu durumun bütün mağduriyetinin de Kıbrıs Türkünün üzerine kaldığı değerlendirmesini yapan Tatar, şöyle devam etti:

"Adadaki var olan durum fiilen zaten iki bölgeli ve adada da iki ayrı toplum değil iki ayrı halk, iki ayrı millet ve iki ayrı kültür varken, doğal sonucun da iki ayrı devlet olduğu gerçeğini cesaretle dile getirmek bize nasip olmuştur. Bu gerçekle yüz yüze gelmekten kaçınanlar ise ‘adada tek bir halk olduğunu’ iddia edecek kadar gerçek ve bilimle ters düşmüş durumdadırlar. Ülke ve dünya meselelerini önyargısız, değişik açılardan ve gerçekçi görebilmek, bir siyasetçi özellikle de bir lider için büyük bir sorumluluktur. Dünyayı dönüştürmek, bir gelecek inşaa etmek elbette insanoğlunun fıtratı dahilindedir, ancak bunu somut gerçekler ve bilimsel verilerin temelinde yapabiliriz. Kalıplaşmış düşünceleri ve önyargıları aşarak, çıplak gerçeği dile getirebilme cesareti, ancak geleceğe dair berrak bir vizyon sahibi olabilmekle mümkün olabiliyor. ‘İki Devletli Çözüm’ tam olarak bu gerekçeler ve temellerle Kıbrıs Adası’nda huzur ve güven sağlayacak sürdürülebilir bir vizyon sunmaktadır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.